Myshelg, valp och en tantvarning

Den gångna helgen har gått i ett lugnt tempo. Vila och återhämtning efter en jätteförkylning gjorde helgen till en myshelg!

Mina små busar. Låt mig presentera Brasse. Han flyttade in till oss för en dryg månad sen. Vi är så glada för det. Bosse också. För det mesta iaf…

IMG_3244

Vi var ute i skogen en sväng och tog ett snabbdopp i sjön.  Men resten av helgen har det varit en massa mys i soffan med de små fyrbenta och ett av mina nya virkprojekt!

IMG_3318

En virkad trasmatta i de finaste och pastelligaste färgerna jag kunnat hitta.  Jag vet, lite tantvarning att virka mattor. Men det är så kul och beroendeframkallande. Den är redan min drömmatta och då är den inte ens färdig.  Återigen lite virkad kärlek. Får se om jag kan släppa iväg den när den är färdig, eller om den får flytta in i köket. Drömmer om ett kök i sköna pasteller med vintage feeling.  Men tillbaka till mattan!  Vill du göra en egen så är ett tips  att klippa trasiga lakan till drygt 2cm breda remsor. Helst i bomullstyg så att du kan tvätta mattan.  Ett annat tips är att leta på loppisar, second hand eller tradera efter färdigklippta tygremsor. Det går att hitta för en billig peng och när din matta är färdig så har du gjort både miljön och din plånbok en god gärning. Och det vill vi ju! Ett sista tips är att investera i en riktigt bra virknål, stor och i stål så att den inte bryts vid virkningen. Jag har köpt min hos fina Åsa på Bautawitch!

Tack för att du tittar in hos oss här på Lyckliga Sviskon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *