Sena sommarkvällar

Det har varit kyliga sommarkvällar på sistone. Då har det passat bra med te. För att hålla det varmt längre så har jag virkat tehuva till kannan. Smart och supersöt lösning!

IMG_3345

Att värmen försvunnit är ju jättetråkigt. Så det gäller att piffa till det lite. Så att det ändå känns som sommar.  Somriga färger och sen sitta ute på altanen, det hjälper lite för att komma i sommarsstämmning. Att sen också fixa gofika. Det är en mycket viktig detalj …

IMG_3333

 

IMG_3343

Tack för att du tittar in hos oss här på Lyckliga Sviskon. Extra roligt är det att det är så många som gör det. Det värmer!

 

 

 

Färdig matta och semester

 

Vilket underbart väder vi hade häromveckan. Jag var ledig rätt vecka helt enkelt. Sen försvann värmen och regnet kom. I och med regnet så blev också den stora mattan klar. Oj så som jag älskar färgerna och fortsätter drömma om ett kök med pastellfärger när jag ser den.

IMG_3318

 

IMG_3322

 

IMG_3324

 

IMG_3325

Nu har jag använt upp en stor del av mitt lager med tyg för mattor. Har gjort en liten matta som jag tänker mig till badrummet! Har inte hunnit ta kort på den än. Men den blev också fin.

Tack för att du tittar in hos oss här på Lyckliga Sviskon!

Myshelg, valp och en tantvarning

Den gångna helgen har gått i ett lugnt tempo. Vila och återhämtning efter en jätteförkylning gjorde helgen till en myshelg!

Mina små busar. Låt mig presentera Brasse. Han flyttade in till oss för en dryg månad sen. Vi är så glada för det. Bosse också. För det mesta iaf…

IMG_3244

Vi var ute i skogen en sväng och tog ett snabbdopp i sjön.  Men resten av helgen har det varit en massa mys i soffan med de små fyrbenta och ett av mina nya virkprojekt!

IMG_3318

En virkad trasmatta i de finaste och pastelligaste färgerna jag kunnat hitta.  Jag vet, lite tantvarning att virka mattor. Men det är så kul och beroendeframkallande. Den är redan min drömmatta och då är den inte ens färdig.  Återigen lite virkad kärlek. Får se om jag kan släppa iväg den när den är färdig, eller om den får flytta in i köket. Drömmer om ett kök i sköna pasteller med vintage feeling.  Men tillbaka till mattan!  Vill du göra en egen så är ett tips  att klippa trasiga lakan till drygt 2cm breda remsor. Helst i bomullstyg så att du kan tvätta mattan.  Ett annat tips är att leta på loppisar, second hand eller tradera efter färdigklippta tygremsor. Det går att hitta för en billig peng och när din matta är färdig så har du gjort både miljön och din plånbok en god gärning. Och det vill vi ju! Ett sista tips är att investera i en riktigt bra virknål, stor och i stål så att den inte bryts vid virkningen. Jag har köpt min hos fina Åsa på Bautawitch!

Tack för att du tittar in hos oss här på Lyckliga Sviskon!

Virkad kärlek

Jag har gjort något som jag faktiskt sällan gör. Jag har virkat en filt. Inte vilken filt som helst, utan till en liten knodd. Eller ja, knodden vilar och växer än så länge i vännens mage. Så roligt när ens vänner väntar barn. Det är då socialt acceptabelt att bombadera vännerna med virkade saker …  Sen så är det speciellt att ge bort något man själv gjort och i det här fallet så är det verkligen virkad kärlek. Inte minst för att mitt tålamod har prövats åtskilliga gånger under virkningen av denna.

IMG_3211

 

Min fina kollega Hanna som fått filten ska som sagt inte få bebisen riktigt än, men jag kunde inte hålla mig. Inte kan den här ligga och vänta i ett skåp här hos mig och minidjuren. Den fick flytta dit på en gång.

IMG_3210

För dig som undrar över applikationen med det lilla djuret, så kan jag berätta att det är en igelkott. Det kanske inte ser ut som en igelkott. Men det är det bestämt minsann. Även om det kanske inte ser ut som just en igelkott.

Filten är virkad i det underbara garnet Soft Cotton från Järbo och igelkotten i Tilda garn från Svarta fåret.

Tack för att du tittar in här hos oss på Lyckliga Sviskon!

Midsommarfirandet

Hoppas ni hade en fin midsommarafton och att ni inte regnade bort. Här var vi samlade hela familjen, myste, dansade runt midsommarstången och åt god mat.  Efter maten med familjen gick jag ut i trädgården. Där vankades det fest minsann. En fest är ingen fest om man inte har en flamingo…. Minidjuren hade satt upp den utanför ingången.

IMG_3262

 

 

IMG_3271

 

Under en buske, i en gammal trälåda i trädgården hade de små mindjuren dukat upp för fest. Med en tårta i vit choklad, discokula och deras fina pappersdekorationer. De var så nöjda och glada över att få överraska med fest. Sen dansades det hela natten.

 

Tack för att du tittar in hos oss här på Lyckliga Sviskon!

 

 

 

 

 

 

 

 

Midsommar hos Lyckliga Sviskon

 

Det tisslas och tasslas här i huset just nu. Det är full aktivitet, men vad som händer, det vet jag inte. För det är ett väldigt hemlighetsmakeri hos de små minidjuren. De springer fram och tillbaka och viskar med varandra. De planerar något för ikväll. Midsommarfirandet blir en överraskning i år!

IMG_3222

Men jag har fått små glimtar av det som väntar. Kaninen Alice har gjort en fin dekoration i papper. Jag hörde viskningar om att det minsann ska dekoreras på midsommarfirandet…..

 

 

Välkommen

Kaninen Stampe flyttade in för ett tag sen och har hunnit bli en kär vän. Dagen till ära har han en fin blomsterkrans.  Vad har då Stampe med sig? En girlang minsann. Ska den också få dekorera på midsommarfirandet tro?

 

IMG_3226

Även pandan Algot är ganska ny i huset. Han trivs gott här, men klagar lite på att sommarvärmen inte kommit riktigt än.  Algot är med på hemlighetsmakeriet kring midsommarfirandet.  Även han med en girlang på armen. Och flagga det ska han minsann på en dag som denna. Innan han rusar iväg och fortsätter med hemligheterna avslöjar han att det minsann ska bli lite fest ikväll.  Ska bli spännande att få se! Fortsättning följer….

 

Tack för att du tittar in hos oss här på Lyckliga Sviskon!

Sjung om studenten

En liten student

 

Lilla musen My har flyttat hemifrån. Hon flyttade till söta Lovisa som tog studenten nu i början av juni. My önskade sig en romantisk och söt klänning i rosa samt en liten studentmössa när hon flyttade. Självklart fick hon det. Vi önskar både Lovisa och lilla musen My lycka till på deras nya äventyr.

 

Nu kan du hitta Minidjuren och mig på instagram, där heter vi lyckliga.sviskon .  Där uppdateras det mer frekvent och visar smygtittar på nya projekt.

 

Tack för du att tittar in hos oss här på Lyckliga Sviskon!

 

 

Julmarknad i Hjo

 

Det har ju som sagt varit ont om inlägg här i bloggen.  Sjukdom, jobb och en liten Bosse har tagit upp mycket tid. Men den lilla tiden som har blivit över har jag ägnat åt att virka. Virkning är lite som ett trevligt beroende jag har. Och en hel del virkade verk har det blivit! En trevlig nyhet är att Lördagen den 29 november är vi med på julmarknad i Hjo. Självklart är Bosse med lite på dagen också, i fall man vill få en hundpuss eller så. För det vill man ju alltid ha.

Lite av det virkade man kan hitta är det här. lyckligasviskon_julmarknad

Vi är vid butik Rustik i Hjo.  En super mysig affär! Läs mer här. Kolla även in deras facebook och gilla dem vettja!  Julmarknaden är från 10-17.

Hoppas vi ses i helgen och tack för att du tittar in!

 

En av anledningarna att det är så lite inlägg just nu…

IMG_2951_2

Här är en av anledningarna till att det har vart tomt med inlägg den senaste tiden. Det här är vårt lilla bustroll Bosse som har flyttat in hos oss.  Vi längtade länge och sen hittade vi Bosse och han flyttade in sanbbt. Självklart har Bosse fått en virkad hundkorg. Bjuder på bättre bilder på både Bosse och hundkorg en annan dag.

Tack för att du tittar in här hos oss!

Höstmys

Jag älskar hösten. Iaf nu i början med alla vackra färger.  I förra inlägget så visade Björne stolt upp sin pumpa. Snart hoppas han på att få servera av pumpasaften som han gör. Jag hade inte lika stor tur i jakten på pumpor. Mina frön som jag satte tog sig inte och jag blev utan pumpor. Men lika glad för det är jag…. För jag har virkat mig några istället. Jag gillar mina pumpor. Och jag älskar deras hållbarhet. Inte fy skam alls. Inte på något sätt.

 

2014-09-29_-_002

Tack för att du tittar in hos mig….

//Ellen